Incearca o reteta noua care imbina simplitatea cu rafinamentul: o tarta rustica, cu o crusta frageda si umplutura aromata: Galette cu capsuni si busuioc. Este un desert simplu si rapid, perfect pentru a fi pregatit in cateva momente si savurat la orice ora din zi.
Timp de pregatire: 60 minute
Sa vedem ce ai nevoie pentru a prepara Galette cu capsuni si busuioc la tine acasa!
Ingrediente:
Blat:
- 188g faina spelta alba
- 95g unt naturli
- 20ml apa rece cu gheata
- un varf de sare
Umplutura:
- 250g de capsuni, taiate felii
- coaja de la 1 lamaie
- 10ml suc de lamaie
- 60g zahar de cocos
- 16g tapioca instant (poti folosi si un alt tip de amidon, insa textura va fi diferita)
- 20g busuioc proaspat, tocat
Sirop:
- 20 ml bautura vegetala
- 20gr zahar de cocos
Instructiuni de preparare:
Blat:
1. Intr-un bol amesteca ingredientele uscate.
2. Adauga untul rece si framanta pana obtii un aluat cu textura lipicioasa.
3. Acopera aluatul cu folie de plastic si pune-l in frigider pentru intre 30 de minute si 1 ora.
Umplutura:
1. Intr-un bol mare, combina capsunile, zaharul, tapioca, coaja de lamaie, sucul si aproximativ jumatate din busuioc. Lasa amestecul sa stea in timp ce pregatesti aluatul.
2. Intinde aluatul intr-un cerc si pune umplutura in centru, lasand cel putin 3-4 cm de jur imprejur liber pentru pliere.
3. Pliaza marginea aluatului peste umplutura spre centru, apasand usor pentru a sigila.
4. Unge marginea crustei cu sirop
5. Coace la 220°C timp de 10 minute, apoi reduce temperatura la 175°C si coace inca 20 de minute sau pana cand crusta este aurie si umplutura clocoteste.
6. Raceste pe un gratar. Serveste cald sau la temperatura camerei.
Sirop:
Adauga ingredientele intr-o cratita pe foc mediu si fierbe-le pana cand amestecul se transforma intr-un sirop.
Pentru noi, tarta a fost mai mult decat binevenita dupa o zi de lucru.
Incearca si tu aceasta reteta de galette cu capsuni si busuioc si spune-ne cum ti s-a parut! Asteptam cu nerabdare sa auzim impresiile tale.